Takfornying

Et svært godt alternativ for de fleste tak


Et tak bør holde i over 30 år, og godt vedlikeholdte tak holder gjerne i 40-50 år. Etter som tiden går blir taksteinen slitt. Taket er gjerne den delen på huset som utsettes for størst slitasje! Ved skader eller slitasje er det vanlig at man velger å skifte hele taket og for de aller fleste er dette en stor økonomisk utfordring. Svært mange er ikke klar over at en fagmessig utført takfornying øker takets levetid med 12-15 år!


Kort fortalt


Først sjekker vi taket og bytter ut/ reparerer ødelagte takstein. Så rengjør vi - det vil si at vi fjerner spor av sur nedbør, alger, sopp og skitt med varmtvann under trykk. Mose og alger gjør takstein mer mottakelig for gjennomtrengning av fukt. Etter takvask og nøytralisering renser vi takrennene. Vi ser selvsagt på tilstanden av alle vannbrett når vi først er på taket...

Når det er gjort, påfører vi en egen impregnering som trekker inn i taksteinen slik at vi får en tett og forsterket takstein som er vannavisende. Betongen (det takstein er laget av) får tilbake sin "styrke". Impregneringen minker også faren for frostsprengning, samtidig som det blir vanskelig for tilvekst av alger. Alle porer og luftlommer som kan komme over tid, tettes.

Det er denne prosessen, med valg av den beste impregneringen på markedet, som gir taket den lange levetiden.


 
Nå påfører vi to lag med en høyelastisk farge. Malingen er utviklet for å brukes på takstein. Riktig temperatur på maling og riktig vinkel ved påføring sikrer riktig resultat. Viskositeten (tykkelsen) på malingen justeres etter underlaget slik at den trenger langt nok ned. Nødvendig maskering er inkludert. De fleste velger å innkludere (kostnadsfritt) alle hetter og lufteluker på taket, i samme farge.

Dette gir et flott helhetsinntrykk. Man kan selv velge farge - be gjerne om råd.

Jobben utføres som regel over 3 dager.


Kostnader


Takfornying ligger på omtrent 25% av kostnadene du må regne med om hele taket skal byttes. Miljø-aspektet er også en god grunn til ikke å skifte ut et tak som har mange år igjen å leve. Reparasjoner og nødvendige oppgraderinger som f.eks. utbedring av gammelt tak har dessuten mye mer å si på økt verditakst enn innvendig oppussing...

Perfekt løsning for bolighus, boretslag, næringslokaler og offentlige bygg.

Ved takfornying vil du få et tak som er like pent som den dagen det var nytt.


Gi huset et visuelt løft og økt verdi!
La oss komme innom for en gratis befaring!